Despre noi

Din pasiune pentru joaca

Joaca si dorinta de a ne juca ne insotesc inca din primele zile de viata. Ne ajuta sa ne folosim toate cele cinci simturi, sa exploram si sa cunoastem mediul inconjurator. Joaca dezvolta creativitatea, imaginatia, ne invata cum sa rezolvam probleme, reduce nivelul de stres si ne ajuta sa ne facem prieteni. Jocul este o parte esentiala din viata fiecaruia dintre noi, iar ca parinti suntem datori copiilor nostri sa ii invatam sa aprecieze jocul, oferindu-le jucarii potrivite varstei, care sa ii ajute sa devina puternici, agili si sanatosi din punct de vedere mental.

Joaca la bebelusi
Jocul in primul an de viata este numai si numai despre explorare.Bebelusii isi folosesc cele cinci simturi pentru a cunoaste lumea din jurul lor si, de obicei, jocul se rezuma la “gustarea” diferitelor jucarii, dar si la scuturarea, lovirea sau aruncarea lor.
Joaca dupa primul an de viata
Copiii mici devin constienti de functia obiectelor pe care le folosesc. Le place sa construiasca lucruri, sa butoneze un telefon de jucarie sau sa impinga si sa traga diferite jucarii dupa ei. Pentru aceasta perioada alege jucarii stralucitoare, colorate si distractive.
Joaca la prescolari
Pentru un prescolar, lumea devine un loc magic fara limite, in care el este stapanul si creatorul tuturor. Multi copii de aceasta varsta cred ca au puteri magice si se pot lupta cu “monstrii” sau se pot transforma intr-o printesa sau alte creaturi magice.

Filosofia noastra: Nu opri niciodata joaca!

Tuturor ne place sa auzim chicotelele si tipetele de bucurie dezinhibate ale copiilor care se joaca in jurul nostru. Sa poti sa observi copiii jucandu-se este un moment plin de bucurie, care ne transporta oarecum in trecut, la o perioada in care tot ce conta pentru noi era sa ne distram si ne facem noi parteneri de joaca.

Jocul ne permite sa invatam cum sa fim creativi, ne ajuta sa cultivam gandirea critica, dezvoltarea personalitatii si sa ne adaptam la situatiile noi. Din pacate, multi dintre noi ne oprim din joaca undeva intre copilarie si maturitate, fara sa constientizam ca jocul este o parte vitala si importanta a vietii noastre. Acest lucru nu trebuie, insa, sa fie o regula. Te invitam sa ni te alaturi si sa-ti faci timp in fiecare zi pentru joaca, cu atat mai mult alaturi de al tau copil!